Poza zilei: misterioasa moară din prăpastie

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 09 septembrie 2012 230 afişări

Nu e vorba de ruine ale vreunei cetăţi antice, ci de una dintre cele mai cunoscute imagini apărute şi repetate de ani de zile ba pe site-urile cu poze de clădiri părăsite, ba pe site-urile unde se strâng amatorii de fotografii impresionante.

Despre moara părăsită din Vallone dei Mulini - Valea Morilor, Sorrento (sudul Italiei), pe toate aceste site-uri ca se spune că datează din secolul al XIX-lea şi că a fost abandonată la 1866 sau imediat după aceea, iar fotografia a fost făcută de pe drumul situat deasupra văii. Farmecul locului, descris de turiştii care au ajuns până acolo, constă atât în aerul enigmatic al construcţiei părăsite, cât şi în relieful deosebit al zonei, valea respectivă fiind un adevărat hău în formă de Y, adânc de peste 150 de metri şi năpădit de vegetaţia abundentă care acoperă inclusiv moara. Observatorii spun că locul cel mai bun pentru admirarea construcţiei ar fi strada Fuorimura din Sorrento, în spatele Pieţei Tasso. Şi că e nevoie neapărat şi de un binoclu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
poza zilei,
Italia,
Sorrento,
moara
/actualitate/poza-zilei-misterioasa-moara-din-prapastie-10042962
10042962
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.