Poza zilei: arta protestului paşnic

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 16 septembrie 2012 32 afişări

Ziua de 15 septembrie a fost marcată la Moscova de încă un protest din seria "Marşul milioanelor", convocat de opoziţia anti-Putin pentru denunţarea corupţiei şi a autoritarismului puterii de la Kremlin, dar şi pentru revendicări sociale, ca reducerea tarifelor la utilităţi sau investiţii mai mari în educaţie.

Între participanţi s-au aflat, ca de fiecare dată la protestele de acest fel, figuri clasice ale opoziţiei ca Gari Kasparov, Aleksei Navalnîi şi Mihail Kasianov. Numărul celor prezenţi a fost estimat de poliţie la 14.000, în timp ce organizatorii au susţinut că au fost în stradă peste 100.000 de oameni. Următorul marş va avea loc la 20 octombrie.

Imaginea a fost surprinsă de fotograful şi activistul politic Rustem Adagamov, unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri ruşi sub pseudonimul "Drugoi".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/poza-zilei-arta-protestului-pasnic-10079701
10079701
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.