Povestile miraculoase ale supravietuitorilor cutremurului din Japonia

Postat la 18 martie 2011 43 afişări

In timp ce numarul de oameni diaparuti si de morti de pe urma cutremurului si tsunamiului care au avut loc in Japonia este in continua crestere, au iesit la lumina cateva povesti exceptionale ale supravietuitorilor, scrie Huffingtonpost.com.

Pe langa cazurile care sunt considerate a fi miracole- cum este cel al unei fetite de patru luni care a fost gasita intr-un carucior in masina care plutea pe apa in satul Ishinomaki sau cel al unui om de 60 de ani care a stat doua zile pe acoperisul casei, majoritatea supravietuitorilor au povesti incredibile. Multi dintre cei care stateau in localitatilor devastate de cutremur si tsunami au ramas fara bani, fara adapost si fara familie.

O fetita de patru luni a fost gasita la trei zile dupa ce a avut loc tsunami-ul intr-un carucior , in masina care plutea pe apa. Parintii ei au murit in timpul catastrofei.

Hiromitsu Shinkawa, un batran de 60 de ani a fost salvat la doua zile dupa ce catastrofa a avut loc. Batranul astepta echipele de salvare pe acoperisul unei case, la 10 mile in mare. El a spus autoritatilor ca dupa cutremur s-a intors acasa impreuna cu sotia sa pentru a lua niste lucruri si au fost prinsi de tsunami.

Ayumi Osuga practica origami impreuna cu cei trei copii ai ei, care au varste cuprinse intre doi si sase ani, in momentul in care pamantul a inceput sa se miste. "Iesiti afara din casa acum, a spus sotul meu!", isi aminteste Ayumi cu lacrimi in ochi. Impreuna cu cei trei copii aceasta a parasit locuinta care a fost devastata in intregime de tsunami. "Sunt fericita ca suntem toti in viata, abia acum am realizat cat de important este acest lucru", a completat aceasta.

Sai Abe, o batrana in varsta de 70 de ani a fost gasita dupa patru zile de la catastrofa pe acoperisul casei in orasul Otsuchi.

Elicopterele si garzile de coasta din Japonia au gasit un vas pe care valul tsunami l-a adus din mare pe uscat. Toti cei 81 de pasageri au supravietuit.

Un om a fost salvat din masina la 98 de ore de la cutremur.

Trei locuitori in varsta din orasul Natori au fost salvati dintr-o masina ingropata in noroi, dupa ce au stat inchisi mai mult dfe 20 de ore.

Sursa:huffingtonpost.com

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
povesti,
supravietuitori,
Japonia,
/actualitate/povestile-miraculoase-ale-supravietuitorilor-cutremurului-din-japonia-8074024
8074024
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.