Povestea romanului care a invins statul la Curtea Europeana de Justitie

Postat la 12 aprilie 2011 15 afişări

Un roman din Sibiu, Ioan Tatu, a invins statul roman, care trebuie sa-i restituie acestuia 2000 de euro, reprezentand taxa de prima inmatriculare (sau taxa de poluare), pe care a trebuit sa o plateasca in anul 2008, cand si-a cumparat o masina second-hand din Germania.

Curtea Europeana de Justitie (CEJ) de la Luxemburg a dat castig de cauza sibianului. Instanta europeana a fost sesizata cu aceasta chestiune de catre Tribunalul Sibiu, care s-a adresat CEJ pentru a cere un punct de vedere in legatura cu OUG nr. 50/2008 privind instituirea taxei de poluare pentru autovehicule. Asa s-a ajuns ca taxa instituita de statul roman sa fie declarata ilegala.

Ce trebuie sa faca romanii pentru a recupera taxa de poluare

Ioan Tatu nu isi va recupera insa banii imediat si nici usor. De decizia pe care el a obtinut-o la Luxemburg se pot folosi si alti romani aflati intr-o situatie similara, dar si acestia trebuie sa urmeze o procedura judiciara destul de greoaie. Avocatul Dragos Tarsia, care a pledat personal in fata judecatorilor de la Luxemburg, a explicat pentru gandul ce se va intampla in continuare in acest caz: "Procesul va fi repus pe rol. Vom obtine sentinta pronuntata de Tribunalul Sibiu, dupa care ne vom adresa Administratiei Finantelor Publice Sibiu pentru executare, amiabila sau silita".

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inmatriculare,
justitie,
taxa,
cedo,
contestatie
/actualitate/povestea-romanului-care-a-invins-statul-la-curtea-europeana-de-justitie-8148284
8148284
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.