Povestea româncei dependente de muncă: cum să munceşti 20 de ani fără concediu

Autor: Razvan Muresan Postat la 22 aprilie 2013 55 afişări

Mai bine de jumătate, chiar spre 60%, dintre românii cu poziţii de management, fie de nivel C - CEO, CFO sau COO, de pildă, fie de executive director sau de vicepreşedinte, lucrează cel puţin 50 de ore pe săptămână, cu o medie care ajunge chiar şi la 12 ore în fiecare zi, arată un studiu realizat recent pe tema workaholicului român de firma de consultanţă în domeniul resurselor umane HART Consulting, pe un eşantion de 100 de angajaţi şi manageri.

Povestea româncei dependente de muncă: cum să munceşti 20 de ani fără concediu

Extrem de discretă în ce priveşte apariţiile în presă, medicul Mihaela Cristescu este părintele MedLife, cel mai mare lanţ de clinci şi spitale private de pe piaţa locală. De profesie pediatru, Cristescu a părăsit sistemul public de sănătate în 1997, când a demarat, pornind de la un cabinet, proiectul care avea să ajungă după aproape două decenii la venituri de 50 mil. euro anual. „În 18 ani, am avut 21 de zile de concediu", spune Mihaela Cristescu, în prezent membru în consiliul de administraţie. Ea conduce spitalul de pediatrie din nordul Bucureştiului, „unde sunt prezentă zilnic, de luni până sâmbătă". De fapt, Cristescu a ales să se implice mai mult de partea medicală încă din 2004, când fiul său, Mihail Marcu, a preluat frâiele MedLife.

“Cred că lider te naşti cumva. Dintre cei şase fraţi, am fost un copil independent, poate asta a contat pentru drumul meu. Am semnat propria declaraţie de libertate încă de mic copil”, mai spune medicul.

"Workaholicul român lucrează până la 50 de ore pe săptămână. Aproximativ 92% dintre angajaţii care au participat la cercetare s-au încadrat aici. Mai mult, lucrează şi în weekenduri şi îşi verifică cel puţin o dată emailul de serviciu în afara orelor de program", explică Mădălina Bălan, managing partener în cadrul HART Consulting. 53,8% dintre managerii aflaţi la început de carieră şi 51,2% dintre cei ajunşi deja pe poziţii de middle management susţin de asemenea că depăşesc programul de lucru de opt ore. Iar o bună parte dintre ei întrec acest nivel cu cel puţin două ore.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
concediu,
dependenta,
munca,
poveste,
management
/actualitate/povestea-romancei-dependente-de-munca-cum-sa-muncesti-20-de-ani-fara-concediu-10779252
10779252
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.