Povestea orfanului care a ajuns cel mai bogat om din Italia

Postat la 22 ianuarie 2017 437 afişări

Leonardo Del Vecchio, miliardarul din spatele lanţului de ochelari Luxottica, face afacerea vieţii lui la 81 de ani, prin achiziţia de către grupul Essilor, producătorul francez de lentile pentru ochelari, într-o tranzacţie de 50 de miliarde de euro, care va crea o companie cu vânzări anuale de 15 mld. euro.

Povestea orfanului care a ajuns cel mai bogat om din Italia

Istoria lui Del Vecchio este fabuloasă, având în vedere că s-a născut în 1935, în sărăcie, iar mama lui, după moartea tatălui, l-a trimis într-un orfelinat. Acum este cel mai bogat om din Italia, cu o avere estimată la 20 de miliarde de euro.

Tânărul Del Vecchio a pornit ca ucenic şi producător de vopsea în Milano. În 1961 el a fondat Luxottica, ca un producător la comandă cu sediul în Agordo, Italia.

Spre finalul anilor ’80, a urmat o perioadă de expansiune. În 1988, compania a obţinut primul contract de licenţiere pentru Giorgio Armani, iar doi ani mai târziu s-a listat la Bursa din New York. Del Vecchio a reuşit să inginerească cu succes listarea pe bursă, deşi nu vorbea deloc engleză la vremea aceea.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.