Povestea lui Dan Gertler, un controversat miliardar israelian cu rădăcini româneşti care şi-a construit averea cu bogăţiile Africii

Postat la 10 decembrie 2012 669 afişări

Faţa lui Dan Gertler acoperită de barbă s-a luminat după ce tânărul om de afaceri şi-a aruncat privirea pe fereastra elicopterului. Jos, o instalaţie de două ori mai mare decât statul Monaco se înalţă într-un uriaş luminiş din pădurea din Africa Centrală, unde transformă minereul extras din pământul roşu în foi de cupru, scrie Bloomberg.

"Uitaţi-va la ea", a exclamat miliardarul israelian în vârstă de 38 de ani. "Asta înseamnă viaţa", a mai spus Gertler în timp ce elicopterul aterizează aducându-şi ocupanţii în arşiţa copleşitoare a Republicii Democrate Congo. "Toţi vin cu vise, iluzii şi promisiuni. Toţi vor afaceri rapide. Ei nu vor să investească. Noi suntem mai realişti." Îmbrăcat cu un costum negru al casei de modă franceze Zilli şi purtând pe cap tradiţionala tichie evreiască Gertler sare în praful din Mutanda, o mină controlată de partenerul său Glencore International unde se exploatează cobalt şi cupru de cea mai bună calitate. Se urcă apoi într-o Toyota de teren răcorită de aerul condiţionat şi face turul minei, timp în care trimite mesaje de pe unul dintre cele trei telefoane BlackBerry, ale căror baterii depind, ca ale tuturor smartphoneurilor şi laptopurilor, de cobalt pentru a sta încărcate. Gertler are participaţii în companii care controlează 9,6% din producţia mondială de cobalt.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Dan Gertler,
afaceri,
africa,
resurse
/actualitate/povestea-lui-dan-gertler-un-controversat-miliardar-israelian-cu-radacini-romanesti-care-si-a-construit-averea-cu-bogatiile-africii-10381425
10381425
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.