Povestea cauciucurilor de iarna obligatorii si a milioanelor de euro incasate de stat din „protectia soferilor”

Postat la 17 ianuarie 2011 19 afişări

Din data de 1 noiembrie a acestui an posesorii a peste 4,2 milioane de vehicule din Romania vor fi obligati sa plateasca echiparea pentru iarna a masinilor.

Conform proiectului actual, conducatorii vehiculelor care nu sunt dotate cu anvelope de iarna in sezonul rece vor fi penalizati cu un maxim de 20 de puncte, amenda si retinerea certificatului de inmatriculare sau inregistrare al masinii.

Ideea, vehiculata inca de la finele anului trecut, apartine Ancai Boagiu, ministrul Transporturilor. "In timp ce veneam din Poiana Brasov inspre Bucuresti, au inceput sa cada cativa fulgi de zapada. Brusc, au inceput ciocnirile intre masini. M-am enervat, i-am sunat pe cei de la Compania de Drumuri si i-am luat la intrebari. Le-am zis ca ii dau afara daca nu iau masuri urgente. Ei mi-au spus ca nu e vina lor, pentru ca toata lumea are cauciucuri de vara. Apoi am intrebat cum e situatia in alte state europene si am aflat ca Germania tocmai introducea aceasta masura", declara recent pentru gandul Anca Boagiu.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rutier,
amenzi,
anvelope,
iarna,
soferi,
masini
/actualitate/povestea-cauciucurilor-de-iarna-obligatorii-si-a-milioanelor-de-euro-incasate-de-stat-din-protectia-soferilor-7894995
7894995
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.