Portugalia se pregăteşte pentru noi tăieri, în sănătate, educaţie şi securitate socială

Postat la 08 aprilie 2013 22 afişări

Guvernul portughez va reduce din nou cheltuielile pentru sănătate, educaţie şi securitate socială, pentru a evita eşuarea programului de bailout după ce Curtea Constituţională a respins scăderea salariilor şi pensiilor din sectorul public.

Portugalia se pregăteşte pentru noi tăieri, în sănătate, educaţie şi securitate socială

 Premierul Pedro Passos Coelho a declarat duminică, într-un discurs televizat, că respingerea măsurilor de austeritate adoptate în cadrul acordului de finanţare externă de 78 miliarde euro încheiat în 2011 cu UE şi FMI riscă să deraieze programul de ajustare şi să împiedice guvernul să revină pe pieţe până la termenul convenit, în luna septembrie, potrivit Financial Times.

Curtea constituţională portugheză a respins vineri seară 4 măsuri de austeritate din acordul cu instituţiile financiare internaţionale, deoarece legea din Portugalia prevede că măsurile de ajustare fiscală trebuie să afecteze în egală măsură bugetarii şi angajaţii din sectorul privat, fără discriminare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/portugalia-se-pregateste-pentru-noi-taieri-in-sanatate-educatie-si-securitate-sociala-10719788
10719788
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.