Portugalia riscă să se molipsească de problemele Spaniei

Postat la 01 mai 2012 9 afişări

Înrăutăţirea situaţiei economice a Spaniei a îngreunat sarcina Portugaliei de a scăpa de criza datoriilor, în condiţiile în care principalul său partener comercial a reitrat în recesiune şi pericolul de contagiune s-a amplificat.

Randamentul obligaţiunilor Portugaliei a scăzut în ultimele săptămâni, iar ţara a primit note bune din partea UE şi FMI, care i-au acordat un program de salvare de 78 de miliarde de euro.

Relansarea crizei datoriilor, după mai multe luni de calm, de această dată cu epicentrul în Spania, ar putea amplifica dificultăţile economice ale Portugaliei. "Cu cele 20% din exporturi care merg în Spania, orice declin economic va fi agravat în acest an de măsurile de austeritate aplicate de autorităţile de la Madrid", a declarat Rui Barbara, manager de active la Banco Carregosa.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
portugalia,
probleme,
economie,
spania
/actualitate/portugalia-risca-sa-se-molipseasca-de-problemele-spaniei-9583363
9583363
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.