Porţiunea din Marea Neagră aflată în dispută între România şi Bulgaria, situată într-o zonă pe unde va trece conducta Southstream

Postat la 22 martie 2012 12 afişări

Porţiunea de platoul continental din Marea Neagră aflată în dispută între România şi Bulgaria este situată într-o zonă prin care este proiectată trecerea conductei Southstream, au declarat, miercuri seară, pentru MEDIAFAX, surse diplomatice.

Proiectul Southstream vizează construirea unei conducte de transport de gaze naturale din Rusia către Bulgaria, prin Marea Neagră, şi, mai departe către Grecia, Italia şi Austria. De asemenea, potrivit surselor citate, în cazul soluţionării favorabile României a litigiului, s-ar asigura peste 50 de metri lineari comuni cu platoul continental al Turciei, ceea ce ar constitui un avantaj prin crearea unei conexiuni directe cu Turcia în cazul în care proiectul Nabucco ar fi finalizat. Potrivit aceloraşi surse, Bulgaria ar fi început deja discuţii cu Exxon referitoare la zona în litigiu.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bulgaria,
energie,
marea neagra,
southstream
/actualitate/portiunea-din-marea-neagra-aflata-in-disputa-intre-romania-si-bulgaria-situata-intr-o-zona-pe-unde-va-trece-conducta-southstream-9423714
9423714
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.