Populatia si firmele au investit mai mult in strainatate in 2010

Postat la 16 noiembrie 2010 6 afişări

Populatia si firmele si-au majorat investitiile directe si cele de portofoliu in strainatate in primele noua luni din acest an, in special participatiile la capital si portofoliile de actiuni, dar au retras din depozite si numerar, reiese din datele publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Depozitele si numerarul detinute de rezidenti in strainatate insumau in septembrie 3,2 miliarde de euro, in scadere cu 14% fata de iunie si cu 12% comparativ cu finele anului trecut.

Totodata, populatia si firmele aveau de recuperat din strainatate imprumuturi de 7,35 miliarde de euro in luna septembrie, cu 4,45% mai putin decat in iunie, dar cu 18,4% peste valoarea de la finele anului trecut.

Valoarea investitiilor directe ale nerezidentilor in strainatate era in septembrie de 1,1 miliarde de euro, in crestere cu aproape 15% fata de finele anului trecut, in contextul majorarii participatiilor la capital cu aproape 34%, la 415,5 milioane de euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
populatie,
firme,
investitii
/actualitate/populatia-si-firmele-au-investit-mai-mult-in-strainatate-in-2010-7721405
7721405
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.