Populaţia din EUROPA despre care nimeni nu a avut habar. O DESCOPERIRE de proporţii schimbă...

Postat la 27 aprilie 2021 874 afişări

Populaţia din EUROPA despre care nimeni nu a avut habar. O DESCOPERIRE de proporţii schimbă...

În urmă cu mai bine de 100.000 de ani, o familie extinsă alcătuită din 36 de neanderthalieni mergea de-a lungul unei plaje, cu copiii care săreau şi se jucau în nisip, au raportat oamenii de ştiinţă după ce au analizat urmele de paşi fosilizate descoperite în ceea ce este acum sudul Spaniei.

„Am găsit câteva zone în care mai multe amprente mici au apărut grupate într-un aranjament haotic”, a afirmat Eduardo Mayoral, paleontolog la Universitatea din Huelva şi autor principal al studiului publicat în revista Scientific Reports.

Urmele de paşi „ar putea indica o zonă de trecere a persoanelor foarte tinere, ca şi cum s-ar fi jucat pe ţărmul din apropiere”, a spus Mayoral.

Urmele au fost descoperite de doi biologi, în iunie 2020, pe plaja Matalascañas, în Parcul Naţional Doñana, după o perioadă de furtuni puternice şi maree.

Biologii au văzut iniţial urme de animale fosilizate, unele dintre ele au fost lăsate cu mult timp în urmă de animale mari, precum cerbi sau mistreţi, a spus Mayoral.

Urme neanderthaliene vechi de peste 100.000 de ani

Abia mai târziu, după ce echipa lui Mayoral a analizat urmele de paşi, cineva şi-a dat seama că unele erau urme de neanderthalieni. „Nimeni nu a recunoscut existenţa amprentelor hominide în acel moment, care au fost descoperite de echipa mea două luni mai târziu, când am început să studiem întreaga suprafaţă în detaliu”, a precizat paleontologul de la Universitatea din Huelva.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
descoperire,
europa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.