Populatia continua sa economiseasca in lei si valuta. Firmele prefera moneda nationala

Postat la 25 mai 2011 11 afişări

Populatia continua sa economiseasca, majorand in aprilie soldul depozitelor atat in lei, cat si in valuta, dar companiile reactioneaza la tendinta de apreciere a monedei nationale si isi muta plasamanetele din valuta in lei, potrivit datelor publicate miercurti de BNR.

Depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au crescut cu 0,3%, pana la 65,84 miliarde lei, nivel cu 4,2% peste soldul din aprilie 2010 (-3,8% in termeni reali). Depozitele in lei ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) au crescut cu 0,2%, la 44,75 miliarde lei. Comparativ cu luna similara de anul trecut, depozitele in lei ale companiilor erau mai mari cu 3,6% (-4,3% in termeni reali). Depozitele in valuta ale rezidentilor gospodarii ale populatiei si persoane juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), exprimate in lei, s-au diminuat cu 1%, pana la nivelul de 60,46 miliarde lei (exprimate in euro, depozitele in valuta au scazut cu 0,1%, pana la 14,83 miliarde euro).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
populatie,
economisire,
lei,
valuta,
moneda
/actualitate/populatia-continua-sa-economiseasca-in-lei-si-valuta-firmele-prefera-moneda-nationala-8284342
8284342
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.