Ponta: Un mandat de la Băsescu este obligatoriu pentru Consiliile Europene, în Asia nu m-a întrebat nimeni de el

Postat la 05 iulie 2013 57 afişări

Premierul Ponta afirmă că nu i-a cerut nimeni vreun mandat şi nici nu l-a întrebat de preşedintele Băsescu în ţările din Asia vizitate recent, adăugând că mandatul este obligatoriu, conform deciziei CC, doar pentru reuniunile CE şi că el personal va continua astfel de vizite în aceleaşi condiţii.

Ponta: Un mandat de la Băsescu este obligatoriu pentru Consiliile Europene, în Asia nu m-a întrebat nimeni de el

 "Pentru domnul Băsescu a fost catastrofal faptul că peste tot în lume, în Europa şi în lume, liderii politici vor să vorbească cu prim-ministrul, ştiind că am legitimitatea dată de vot şi sprijinul politic în Parlament. E un lucru normal, nu mi-a cerut nimeni niciun mandat pentru simplul motiv că nu m-a întrebat nimeni de Băsescu pe unde am fost", a spus Ponta.

Premierul a precizat că, peste două săptămâni, va efectua o nouă vizită externă, de această dată în Spania, iar în toamnă va avea de asemenea un program încărcat, explicând că astfel de vizite au în primul rând un caracter economic, conform atribuţiilor Guvernului.

El a arătat că îl "înţelege" pe preşedintele Traian Băsescu atunci când îl critică pentru vizitele efectuate în calitate de prim-ministru, deoarece şeful statului se află la final de mandat, "nu mai merge nicăieri", cu excepţia unor vizite în ţări ca Peru.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-un-mandat-de-la-basescu-este-obligatoriu-pentru-consiliile-europene-in-asia-nu-m-a-intrebat-nimeni-de-el-11092737
11092737
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.