Ponta: Toţi ştiam de greva CFR, aşa de spontană a fost. Aş vrea să nu se transforme totul în şantaj

Postat la 16 ianuarie 2013 13 afişări

Premierul Victor Ponta a transmis angajaţilor CFR că le înţelege problemele şi ştie că au salarii mici, dar i-a atenţionat că nu vrea ca greva declanşată miercuri dimineaţa să devină un obicei şi să se transforme "într-un şantaj", explicând că autorităţile depun mari eforturi pentru plata salariilor.

"Cel mai important este de văzut cum a apărut criza şi cum o evităm pe viitor. Mă alătur scuzelor pentru pasagerii care au avut de suferit, îmi pare rău şi pentru angajaţii de la CFR Călători şi Infrastructură, în acelaşi timp însă aş vrea să ştie toţi că trăim în România şi că facem eforturi foarte mari ca să le plătim salariile celor de la CFR. O dată îi înţelegem, dacă întârzie salariile 24 ore şi uite facem grevă. Spontană, de o ştiam toţi de aseară, o ştia toată lumea, aşa de spontană a fost. Nu aş vrea să devină un obicei lucrul ăsta, înţeleg problemele şi mă pun în pielea celui care câştigă şi aşa un salariu destul de mic la CFR şi o întârziere contează, fie că este vorba de o zi, dar aş vrea să nu se transforme totul într-un şantaj", a spus Ponta, la începutul şedinţei de guvern.

El a cerut ministrului Transporturilor să concluzioneze cât mai repede cine este de vină pentru redactarea târzie a hârtiilor aferente salariilor, dar şi pentru "problema de fond" şi a apreciat că este incorect ca, astfel, să fie afectaţi pasagerii care mergeau la muncă pentru a-şi câştiga de asemenea salariul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CFR,
şantaj,
Ponta
/actualitate/ponta-toti-stiam-de-greva-cfr-asa-de-spontana-a-fost-as-vrea-sa-nu-se-transforme-totul-in-santaj-10476486
10476486
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.