Ponta spune că nu vrea ANAF-ul în subordonare directă

Autor: Mediafax Postat la 20 februarie 2013 38 afişări

Premierul Victor Ponta (foto) le-a spus ieri miniştrilor reuniţi în şedinţă de guvern că nu se „bate“ pe ANAF cu vicepremierul Daniel Chiţoiu, deoarece sub autoritatea sa directă se va desfăşura doar coordonarea dintre instituţiile de control ale Finanţelor şi alte structuri, precum SRI, SIE, DGIPI.

Premierul Victor Ponta (foto) le-a spus ieri miniştrilor reuniţi în şedinţă de guvern că nu se "bate" pe ANAF cu vicepremierul Daniel Chiţoiu, deoarece sub autoritatea sa directă se va desfăşura doar coordonarea dintre instituţiile de control ale Finanţelor şi alte structuri, precum SRI, SIE, DGIPI. "Înţeleg că mă bat cu domnul vicepriministru pe ANAF. Nu ne batem, suntem împreună. Ideea principală este ca prin schimbările pe care vicepremierul, domnul Chiţoiu, le va promova în guvern, şi anume un ANAF reorganizat în care Garda Financiară, Controlul Vamal să nu mai alerge după buticul din colţ, după societatea care-şi plăteşte toate taxele şi tot pe aceea mergem s-o controlăm, ci să meargă la sursa reală a marii evaziuni. E un proiect pe care-l susţin în totalitate, am spus-o de o mulţime de ori, o spun în continuare", le-a spus premierul membrilor Cabinetului. Totodată, Ponta a dorit să clarifice rolul pe care primul-ministru îl va avea în această nouă construcţie al cărei scop este combaterea evaziunii fiscale.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ponta,
ANAF,
subordonare directă
/actualitate/ponta-spune-ca-nu-vrea-anaf-ul-in-subordonare-directa-10577759
10577759
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.