Ponta spune că a obţinut participarea Romgaz alături de OMV şi Exxon la exploatări în Marea Neagră

Postat la 16 ianuarie 2013 13 afişări

Guvernul a obţinut în negocieri cu OMV şi Exxon o "participare corectă" a Romgaz la exploatarea noilor zăcăminte de gaze din Marea Neagră, în urma unor discuţii care au durat două luni, a spus premierul Victor Ponta, anunţând că la finele lunii ianuarie va avea o nouă întâlnire cu preşedintele OMV, la Viena.

"Oamenii în care eu am avut încredere, şi nu îmi pare rău, au negociat cu cei de la OMV şi de la Exxon intrarea Romgaz în asociere în ceea ce priveşte exploatările noilor zăcăminte din Marea Neagră două luni, în fiecare zi cei de la OMV şi Exxon spunând "gata, nu mai negociem". Sigur, întotodeauna important în acest tip de negociere este să nu rupi coarda. Până la urmă am obţinut o participare corectă pentru Romgaz, care rămâne cu capital majoritar al statului român", a spus Ponta la Realitatea TV.

El nu a prezentat detalii în acest sens.

Premierul a precizat totodată că vor fi majorate redevenţele nu doar pentru Petrom, ci în toate zonele care ţin de resursele naturale, inclusiv petrol şi gaze, la media europeană.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Romgaz,
OMV,
Exxon
/actualitate/ponta-spune-ca-a-obtinut-participarea-romgaz-alaturi-de-omv-si-exxon-la-exploatari-in-marea-neagra-10475260
10475260
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.