Ponta: Şi eu, şi Băsescu trebuie să discutăm cu FMI de CFR Marfă; dacă ne-am răzgândit, să fie în acord

Autor: Alexandru Moise Postat la 11 ianuarie 2013 18 afişări

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că atât el, cât şi preşedintele Traian Băsescu trebuie să discute cu delegaţia FMI referitor la CFR Marfă, explicând că, dacă România s-a râzgândit în ceea ce priveşte privatizarea acestei companii, şi partenerii financiari externi trebuie să fie de acord.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că atât el, cât şi preşedintele Traian Băsescu trebuie să discute cu delegaţia FMI referitor la CFR Marfă, explicând că, dacă România s-a râzgândit în ceea ce priveşte privatizarea acestei companii, şi partenerii financiari externi trebuie să fie de acord. "Vizita este una importantă pentru că avem şi realizări, cele care ţin de ajustarea fiscal-bugetară, avem şi restanţe, în special de companii. Şi la companii, dacă avem în acest moment manageri privaţi la Tarom, la CFR Infrastructură, trebuie să accelerăm procedura şi în altele. Astăzi am vorbit cu domnul Niţă (ministrul delegat pentru Energie-n.r.), avem restanţa cu Transgaz şi Nuclearelectrica pe care o îndeplinim până la 31 martie. Avem de luat şi decizia politică referitoare la CFR Marfă, pentru că s-a dat o decizie a CSAT şi acolo, împreună cu preşedintele, amândoi, trebuie să discutăm cu delegaţia FMI, pentru că obligaţia privatizării CFR Marfă este trecută în acord din februarie deja. Ori, dacă noi ne-am răzgândit, trebuie să fie de acord şi ceilalţi", a spus premierul.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Victor Ponta,
buget
/actualitate/ponta-si-eu-si-basescu-trebuie-sa-discutam-cu-fmi-de-cfr-marfa-daca-ne-am-razgandit-sa-fie-in-acord-10452897
10452897
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.