Ponta: Să dovedim că nu suntem o ţară de evazionişti. După 9-12 luni analizăm efectul TVA la pâine

Postat la 31 iulie 2013 33 afişări

România trebuie să dovedească Fondului Monetar Internaţional, după reducerea TVA la pâine, că nu este o ţară de evazionişti, impactul acestei scăderi de taxă asupra diminuării evaziunii fiscale urmând să fie evaluat după 9-12 luni, a declarat premierul Victor Ponta.

Ponta: Să dovedim că nu suntem o ţară de evazionişti. După 9-12 luni analizăm efectul TVA la pâine

 El a arătat că diminuarea evaziunii fiscale este o condiţie pentru a putea menţine această facilitate şi a extinde diminuarea taxei şi la alte alimente, precum produse din carne.

Guvernul a avizat reducerea taxei pe valoarea adăugată la pâine la 9%, de la 1 septembrie, impactul negativ al măsurii urmând să fie compensat prin creşterea tot din septembrie a accizelor la alcool şi introducerea de accize la bunuri de lux.

Luni, premierul Victor Ponta a afirmat că experţii FMI sunt în continuare sceptici legat de impactul favorabil al acestei măsuri în ceea ce priveşte scăderea evaziunii fiscale, dar au acceptat scăderea TVA.

El a precizat că va solicita asociaţiilor producătorilor de pâine să demonstreze într-un termen "rezonabil" că reducerea TVA, care nu va fi prevăzută ca o măsură temporară, va contribui la diminuarea evaziunii fiscale, arătând că eşecul acestui proiect obţinut extrem de dificil va bloca extinderea unei reduceri de TVA la alte domenii

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-sa-dovedim-ca-nu-suntem-o-tara-de-evazionisti-dupa-9-12-luni-analizam-efectul-tva-la-paine-11184810
11184810
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.