Ponta: Nu luăm în calcul varianta suprataxării celor din mediul privat

Postat la 13 mai 2013 14 afişări

Premierul Victor Ponta a declarat luni, răspunzând unei întrebări, că nu ia în calcul varianta aplicării taxei de solidaritate şi în mediul privat. Ponta a spus că problema principală ţine de diferenţa dintre salariile celor din mediul bugetar.

Ponta: Nu luăm în calcul varianta suprataxării celor din mediul privat

 Solicitat să comenteze declaraţiile făcute sâmbătă de către ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, care preciza că au existat discuţii în USL privind posibilitatea ca salariile mai mari de 1.000 de euro din mediul privat să fie suprataxate, Ponta a precizat că a existat discuţia despre taxa de solidaritate în ianuarie.

"Dacă mă întrebaţi despre acea taxă de solidaritate, nu cred că în decembrie, cred că în ianuarie a discutat-o, inclusiv cu cei de la FMI. Când o să avem o decizie, o anunţăm", a răspuns Ponta.

Întrebat dacă taxa discutată în ianuarie îi privea şi pe cei din mediul privat, Ponta a răspuns: "A fost o discuţie apropo de faptul că ar fi constituţional sau neconstituţional. Ori atât timp cât salariile - a spus Curtea că au fost tăiate doar la bugetari, că doar nu am tăiat salariile la privaţi - la fel ar fi în continuare".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-nu-luam-in-calcul-varianta-suprataxarii-celor-din-mediul-privat-10874650
10874650
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.