Ponta: Nu cerem derogări la FMI

Postat la 17 iunie 2013 39 afişări

Premierul Ponta a declarat, duminică seară, că Guvernul nu cere derogări la Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Ponta: Nu cerem derogări la FMI

 "Nu cerem derogări, suntem cu toate prior action-urile, mai avem anunţarea câştigătorului la CFR Marfă şi cu toate celelalte suntem în regulă", a spus Ponta la RTV.

El nu a făcut însă vreo referire la faptul că scrisoarea pe care a transmis-o către FMI în această săptămână ar fi greşit formulată de Guvern, la timpul prezent spre deosebire de modul de referire în cazul cererii de prelungire a programului.

"Pentru a avea timpul necesar implementării măsurilor corective propuse, am solicitat o prelungire a programului cu trei luni, până la finele lunii iunie 2013. Având în vedere performanţa realizată de noi în cadrul programului susţinut de FMI, UE şi Banca Mondială, dar şi măsurile corective adoptate, Guvernul României şi Banca Naţională a României (BNR) solicită derogări pentru criteriile de performanţă neîndeplinite şi finalizarea evaluărilor şapte şi opt", se afirmă în documentul datat chiar la 10 iunie şi postat pe site-ul MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-nu-cerem-derogari-la-fmi-10976032
10976032
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.