Ponta: Liberalizarea preţului la gaze, un principiu european. România trebuie să-l respecte

Postat la 12 iunie 2013 56 afişări

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că a primit răspuns negativ din partea Comisiei Europene la solicitarea sa de amânare a scumpirii gazelor de la 1 iulie, el precizând că motivaţia a ţinut de respectarea principiului european al liberalizării preţurilor la gaze.

Ponta: Liberalizarea preţului la gaze, un principiu european. România trebuie să-l respecte

 "Motivarea europenilor este foarte clară, că trebuia să facem această liberalizare încă de când am intrat în UE, din 2007. Este un principiu european", a spus Ponta.

El a arătat că liberalizarea a fost aprobată de fostul premier Emil Boc şi a devenit obligaţia României, care trebuie respectată.

"Din păcate nu s-a făcut în 2007-2008, nu s-a făcut nici după aceea. Domnul Boc a aprobat - sigur, acuma minte pe la televizor că nu a aprobat, dar are semnăturile puse acolo - şi noi nu putem să facem altceva decât să... pentru că e vorba de obligaţiile României aici, chiar dacă le-a semnat Boc. Avem nişte obligaţii de care trebuie să ne ţinem", a spus Ponta.

Guvernul vrea să amâne, cu şase luni, calendarul de liberalizare a preţurilor gazelor naturale, dar comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger, a recomandat respectarea actualului calendar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-liberalizarea-pretului-la-gaze-un-principiu-european-romania-trebuie-sa-l-respecte-10960159
10960159
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.