Ponta la Berlin: am decis să păstrăm cota unică şi o vom menţine în mandatul de patru ani

Autor: Corespondenţă De La Trimisul Mediafax La Berlin, Alexandru Moise Postat la 10 iunie 2013 84 afişări

Cota unică de 16% va fi menţinută pe parcusul celor patru ani de guvernare USL, pentru a garanta stabilitatea şi predictibilitatea sistemului fiscal românesc, a anunţat premierul Victor Ponta, la Berlin, într-o conferinţă la care au participat mai mulţi oameni de afaceri germani.

Ponta la Berlin: am decis să păstrăm cota unică şi o vom menţine în mandatul de patru ani

"Vom menţine sistemul fiscal cât mai stabil şi predictibil posibil. Cota unică de 16% - o să fiu foarte sincer spunându-vă că eu şi alţi social-democraţi am propus să o schimbăm, dar din cauza influenţei pozitive a partenerilor noştri liberali de coaliţie am decis să păstrăm cota unică şi o vom menţine în mandatul de patru ani. Este o garanţie a stabilităţii legislaţiei noastre fiscale", a spus Ponta, în conferinţa organizată la sediul Deutsche Bank.

Programul de guvernare al USL pentru perioada 2013-2016 prevede menţinerea plafonului maximal de impozitare de 16% şi introducerea, pe parcursul mandatului, a unui impozit diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale, respectiv prin cote de 8%, 12% şi 16%, stabilite pe grile de venit.

În discursul susţinut în faţa oamenilor de afaceri germani, Ponta a arătat că România s-a confruntat, începând cu 2009, cu o criză economică şi socială, iar anul trecut a trecut printr-o criză politică, dar că autorităţile sunt hotărâte să asigure în prezent stabilitate şi predictibilitate.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
COTA UNICĂ,
/actualitate/ponta-la-berlin-am-decis-sa-pastram-cota-unica-si-o-vom-mentine-in-mandatul-de-patru-ani-10951793
10951793
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.