Ponta: Instabilitatea politică din Bulgaria va influenţa decizia privind Schengen

Postat la 20 februarie 2013 48 afişări

Premierul Victor Ponta a avertizat, miercuri, că instabilitatea politică din Bulgaria va influenţa decizia din luna martie privind aderarea la Spaţiul Schengen a României şi Bulgariei.

Întrebat, la UBB Cluj, cum comentează situaţia din Bulgaria şi demisia Guvernului, premierul a răspuns că, dacă în Bulgaria este instabilitate politică, probabil că aceasta va afecta şi România.

"În mod sigur, pentru România ceea ce este important este că decizia din martie referitoare la intrarea în Spaţiul Schengen care priveşte România şi Bulgaria va fi în mod serios influenţată de situaţia de instabilitate politică din Bulgaria. Nu cred că, mă rog, până acum nu am încercat, dar nu cred că putem decupla România de Bulgaria şi atunci decizia din martie, ţinând cont de ce se întâmplă în Bulgaria, în mod sigur va fi influenţată. Nimeni nu poate vorbi atât de repede de o evaluare, dar suntem legaţi, România de Bulgaria, şi dacă în Bulgaria este instabilitate politică, probabil că asta ne afectează şi pe noi ", a spus Ponta.

El s-a declarat convins că ceea ce a fost în ianuarie 2012 în România se va reedita în Bulgaria, "într-un fel sau altul, un tip de nemulţumire acumulată faţă de un Guvern care e la putere în ultimii ani".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ponta,
Bulgaria,
Schengen,
politică
/actualitate/ponta-instabilitatea-politica-din-bulgaria-va-influenta-decizia-privind-schengen-10578164
10578164
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.