Ponta: Faţă de propunerea iniţială a CE, probabil vom primi mai puţini bani pentru perioada 2014-2020

Autor: Mediafax Postat la 07 februarie 2013 17 afişări

Fondurile alocate României de către Uniunea Europeană pentru perioada 2014-2020 vor fi, probabil, mai mici comparativ cu propunerea iniţială a Comisiei, iar delegaţia ţării la reuniunea CE va încerca să diminueze cât mai mult diferenţa dintre suma iniţială şi noua alocare, a declarat premierul Ponta.

Fondurile alocate României de către Uniunea Europeană pentru perioada 2014-2020 vor fi, probabil, mai mici comparativ cu propunerea iniţială a Comisiei, iar delegaţia ţării la reuniunea CE va încerca să diminueze cât mai mult diferenţa dintre suma iniţială şi noua alocare, a declarat premierul Ponta. El a precizat că din delegaţia României la Consiliul European din această săptămână, condusă de preşedintele Traian Băsescu, vor face parte şi secretari de stat din ministerele Finanţelor, Agriculturii, Fondurilor Europene. "La solicitarea preşedintelui, vor fi nu doar ministrul de externe, ci şi secretarii de stat de la Finanţe, Agricultură, Fonduri Europene, astfel încât să avem o echipă cât mai puternică şi să obţinem cât mai mult pentru România în exerciţiul 2014-2020. (...) Faţă de propunerea iniţială a Comisiei Europene, care prevedea nişte alocări corecte pentru România atât pe fonduri de coeziune, cât şi pe agricultură la plăţi directe şi dezvoltare rurală, de 48 miliarde euro, probabil că nu vor rămâne 48, însă este foarte important ca ceea ce nu rămâne din 48 să fie cât mai puţin: este o mare diferenţă dacă pierdem un miliard sau dacă pierdem zece", a spus Ponta în şedinţa de guvern. El a amintit că ministrul fondurilor europene va avea atribuţii de coordonare a autorităţilor de management.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ponta,
CE,
bani,
fonduri,
România
/actualitate/ponta-fata-de-propunerea-initiala-a-ce-probabil-vom-primi-mai-putini-bani-pentru-perioada-2014-2020-10549332
10549332
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.