Ponta, editorial în Washington Post: Exemplul României pentru abordarea problemelor fiscale

Postat la 07 decembrie 2012 24 afişări

România a avut o reacţie de moment "nu foarte bine gândită" la criza economică, însă a trecut la un plan "mai inteligent", de echilibru între disciplina bugetară şi creşterea economică, scrie premierul Victor Ponta într-o opinie publicată în cotidianul american Washington Post.

"Pe 6 noiembrie, alegătorii din Statele Unite au transmis liderilor lor un mesaj privind viitoarea direcţie economică a Americii. Europa trece în prezent printr-un proces similar, fiecare ţară în parte. În România au loc alegeri legislative duminică", scrie premierul în deschiderea articolului din Washington Post.

Realegerea preşedintelui Barack Obama în noiembrie a reprezentat o victorie a principiilor consolidării fiscale şi creşterii economice inteligente. Tot mai mulţi europeni îşi exprimă, de asemenea, dorinţa pentru aceste politici, scrie premierul.

"România a fost una dintre ţările din Europa cel mai puternic lovite de criza economică. Programul de austeritate pus în aplicare la momentul respectiv a fost un răspuns de moment şi nu foarte bine calculat, cu un impact social şi economic devastator asupra economiei. Profesorii şi doctorii au fost trecuţi la niveluri de salarizare mai scăzute decât cele pentru muncitorii necalificaţi, iar România s-a confruntat cu o emigraţie masivă a clasei de mijloc", afirmă el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
editorial,
Washington Post,
Ponta
/actualitate/ponta-editorial-in-washington-post-exemplul-romaniei-pentru-abordarea-problemelor-fiscale-10376543
10376543
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.