Ponta: E posibilă reducerea generală a TVA cu maxim 3 puncte procentual sau pe categorii de produse

Autor: Florin Gheţău Postat la 23 ianuarie 2015 29 afişări

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Iaşi, că este posibilă reducerea generală a TVA cu cel mult trei puncte procentual sau scăderea TVA la categorii de produse, în special cele alimentare.

”Un obiectiv pentru 2015-2016 este aplicarea fie a unei reduceri generale de TVA (...), fie scăderea TVA la categorii de produse, în special cele agricole, alimentare”, a afirmat Ponta, într-o conferinţă de presă la Iaşi, unde mai are programate întâlniri cu primarii din judeţ.

Premierul Victor Ponta a precizat că reducerea generală de TVA s-ar putea face cu ”un punct-două, trei puncte maxim procentual”.

În acelaşi context, Ponta a adăugat că există şi varianta scăderii TVA, ”aşa cum s-a făcut pentru pâine”, la categorii de produse, în special cele alimentare.

Ponta a precizat că va trebui luată o decizie de politică fiscală şi că, cel mai probabil, această măsură ar putea fi aplicată de la 1 ianuarie 2016.

Premierul Victor Ponta se află la Iaşi, unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Camerei de Comerţ, în cursul după-amiezii de vineri urmând să aibă întrevederi cu primarii PSD din judeţ.

În cursul zilei de sâmbătă, Ponta va participa la manifestările prilejuite de Ziua Unirii, la care va fi prezent şi preşedintele Klaus Iohannis.

Cu o zi în urmă, un membru al PSD i-a recomandat premierului Ponta să nu participe la evenimentele de Ziua Unirii, din 24 Ianurie, existând riscul să fie fluierat de mulţime în condiţiile în care actualul guvern nu a acordat importanţă prea mare regiunii Moldovei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
TVA,
REDUCERE
/actualitate/ponta-e-posibila-reducerea-generala-a-tva-cu-maxim-3-puncte-procentual-sau-pe-categorii-de-produse-13783393
13783393
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.