Ponta, despre supraimpozitarea bugetarilor: Şi oamenii de dreapta pun taxe. Cota unică e fetişizată

Postat la 14 mai 2013 32 afişări

Premierul Ponta consideră că neconstituţionalitatea supraimpozitării bugetarilor reprezintă doar un pretext şi apreciază că, probabil, liberalii s-au speriat de criticile publice privind o nouă taxă, arătând însă că şi oamenii de dreapta pun taxe, iar "povestea cu cota unică e un pic fetişizată".

Ponta, despre supraimpozitarea bugetarilor: Şi oamenii de dreapta pun taxe. Cota unică e fetişizată

 "Ei au preluat aşa, foarte ideologic, că liberalii nu pun taxe. Oamenii de dreapta pun taxe, şi Merkel este de dreapta. Din păcate, la noi e un pic fetişizată povestea asta cu cota unică, eu am întrebat întotodeauna în glumă "Dacă facem cota unică 50%, e bună cota unică ?" De fapt, problema nu este de cotă unică, ci de fiscalitate redusă şi ca, într-adevăr, în anumite momente să nu împovărezi şi mai mult, în special în zona privată, într-o perioadă de criză economică (...) O să discutăm, am rezolvat o sută de lucruri, acum nu am rezolvat unul dintre ele", a spus Ponta la RTV.

El a arătat că nu toate politicile fiscale au fost coordonate şi a apreciat că poate partenerii de guvernare "sunt mai sensibili" decât el la atacurile publice pe tema impunerii a uneii noi taxe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-despre-supraimpozitarea-bugetarilor-si-oamenii-de-dreapta-pun-taxe-cota-unica-e-fetisizata-10876235
10876235
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.