Ponta, despre deblocarea angajărilor: Trebuie anulate posturile neocupate şi nu vor şefii de direcţie

Postat la 16 mai 2013 28 afişări

Regula de angajare în sistemul bugetar a unei singure persoane la şapte posturi vacantate va fi abrogată când va exista un consens pentru desfiinţarea posturilor neocupate, acord care nu există deoarece eliminarea acestor posturi va conduce şi la "căderea" şefilor de direcţie, afirmă premierul Ponta.

Ponta, despre deblocarea angajărilor: Trebuie anulate posturile neocupate şi nu vor şefii de direcţie

 Întrebat de jurnalişti când va abroga ordonanţa aprobată de Guvernul Boc şi care blochează angajările în sistemul bugetar, impunând angajarea unei singure persoane la şapte posturi vacantate, premierul a afirmat că acest lucru va fi posibil atunci când se va înţelege "cu toţi".

"Când mă înţeleg cu toţi, că d-aia nu am reuşit s-o abrog, când mă-nţeleg cu toţi să desfiinţăm toate posturile neocupate. Altfel ce se întâmplă? FMI zice aşa: «Tu deblochezi, nu mai faci 1 la 7 şi începi şi îi angajezi pe toate posturile alea neocupate», ceea ce înseamnă că creştem deodată cu 200.000 de angajaţi. E simplu. Dar acum nu m-am înţeles cu toţi, că nu vor toţi. Ei acum sunt şefi de direcţie. Un şef de direcţie cu zece angajaţi, din care doar patru sunt cu adevărat, şase nu sunt, sunt posturi blocate, şi dacă ei desfiinţează, cum spun eu, posturile blocate, cad şefii. Nu există consens. Îi mai las eu un pic şi până la urmă tot aşa o fac", a spus Ponta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-despre-deblocarea-angajarilor-trebuie-anulate-posturile-neocupate-si-nu-vor-sefii-de-directie-10881868
10881868
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.