Ponta: Desfiinţarea posturilor neocupate care încarcă artificial organigrama va permite angajări 1/1

Postat la 20 iunie 2013 69 afişări

Desfiinţarea tuturor posturilor neocupate care încarcă artificial schema de personal în administraţie va permite Guvernului, după negocierile din luna iulie cu Fondul Monetar Internaţional, să revină la regula raţională de angajare a unei persoane la un post vacantat, a declarat premierul Ponta.

Ponta: Desfiinţarea posturilor neocupate care încarcă artificial organigrama va permite angajări 1/1

"Avem pe circuit un act normativ care prevede desfiinţarea tuturor posturilor nefinanţate sau neocupate în acest moment. În acest fel, evident, efectul principal va fi pierderea sau desfiinţarea unor funcţii de conducere - acum sunt directori şi şefi de diverse departamente care mai au 2-3 oameni în subordine în realitate, restul sunt posturi libere, vacante şi neocupate. Ori, din acel moment, reducând semnificativ schema încărcată artificial, pentru că oamenii nu sunt la serviciu, poţi să revii, în negocierea pe care o să o avem în luna iulie cu FMI-ul şi Comisia Europeană, la regula până la urmă raţională de angajare 1 la 1. Regula veche cu 1 la 7 a dus la situaţii absolut aberante, în special în sănătate, dar nu doar acolo, nu poţi să-ţi plece 7 femei de serviciu de pe 7 etaje ale spitalului ca să angajezi una", a spus Ponta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-desfiintarea-posturilor-neocupate-care-incarca-artificial-organigrama-va-permite-angajari-1-1-10991204
10991204
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.