Ponta ar opta de anul viitor pentru reducerea CAS, faţă de majorarea salariilor sau reducerea TVA

Postat la 17 septembrie 2013 35 afişări

Premierul Ponta a declarat că, dacă ar fi pus să aleagă o măsură fiscală pentru anul viitor, ar opta pentru reducerea contribuţiilor de asigurări sociale, faţă de majorarea salariilor sau reducerea TVA, deoarece nivelul acestor contribuţii este foarte înalt.

Ponta ar opta de anul viitor pentru reducerea CAS, faţă de majorarea salariilor sau reducerea TVA

 Premierul Ponta a fost întrebat ce măsură ar alege de anul viitor între majorarea salariilor bugetarilor, scăderea TVA sau reducerea contribuţiilor de asigurări sociale.

"Prima ar fi reducerea contribuţiilor de asigurări sociale, pentru că, într-adevăr, în timp ce cota unică este o fiscalitate scăzută faţă de media europeană, TVA e principala sursă de venituri, contribuţiile de asigurări sociale sunt la un nivel foarte înalt şi practic îngreunează crearea de noi locuri de muncă şi mai ales munca la alb", a spus Ponta.

El a adăugat că o decizie se va lua pe măsură ce vor creşte încasările la buget, iar principala "speranţă" în această privinţă o constituie reorganizarea ANAF, cu Direcţia Antifraudă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-ar-opta-de-anul-viitor-pentru-reducerea-cas-fata-de-majorarea-salariilor-sau-reducerea-tva-11344220
11344220
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.