Ponta anunţă CSM că a discutat cu Băsescu pe tema numirii judecătorului la CEDO

Postat la 17 aprilie 2013 23 afişări

Premierul Victor Ponta i-a anunţat pe membrii CSM că a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu pe tema desemnării din partea României a judecătorului la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) şi că amândoi au sesizat faptul că problema trebuie rezolvată în termen.

Ponta anunţă CSM că a discutat cu Băsescu pe tema numirii judecătorului la CEDO

 "Eu am sesizat problema şi am discutat atunci cu preşedintele, amândoi am sesizat problema", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta se află la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), la şedinţa secţiei de judecători, printre subiectele propuse pentru discuţii fiind şi procedura de nominalizare a candidaţilor la funcţia de judecător la CEDO din partea României.

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Curtea Constituţională (CC) cu soluţionarea unui conflict de natură constituţională între autoritatea judecătoarească şi Guvern privind modificarea procedurii de numire a judecătorului român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

"S-a apreciat că, prin schimbarea de către Guvernul României a mecanismului de numire a judecătorului român la CEDO, prin intermediul unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului, s-a adus atingere principiului separaţiei şi echilibrului puterilor în stat, în condiţiile în care a fost vidată de substanţă o atribuţie fundamentală a Consiliului Superior al Magistraturii, în calitatea sa - prevăzută de art. 133 alin. 1 din Constituţia României - de garant al independenţei justiţiei", a precizat CSM.

Cititi mai multe pe www.mediafa.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-anunta-csm-ca-a-discutat-cu-basescu-pe-tema-numirii-judecatorului-la-cedo-10758221
10758221
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.