Ponta a explicat revizuirea negativă a ţintei de creştere PIB prin efectele secetei în agricultură

Postat la 09 august 2012 53 afişări

Revizuirea în scădere a ţintei de creştere economică pentru acest an este generată de efectele secetei asupra agriculturii, dar şi de faptul că prognoza fostului Guvern privind fondurile de la Uniunea Europeană efectiv încasate a fost hiperoptimistă, a declarat, joi, premierul Victor Ponta.

El a arătat că, spre deosebire de anul trecut, când anul agricol a fost unul "excepţional", proiecţiile aferente acestui an sunt negative. Premierul a mai susţinut că prognoza fostului Guvern privind fondurile de la Uniunea Europeană efectiv încasate a fost hiperoptimistă, iar misiunile de audit efectuate de Comisia Europeană pentru intervalul 2010-2011 înseamnă bani pierduţi. Guvernul şi-a redus prognoza de creştere economică pentru acest an, de la 1,5% la 1,2% din PIB, relevă proiectul de rectificare bugetară obţinut de MEDIAFAX.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
ponta,
guvern,
seceta,
efecte
/actualitate/ponta-a-explicat-revizuirea-negativa-a-tintei-de-crestere-pib-prin-efectele-secetei-in-agricultura-9934113
9934113
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.