Pont pentru un salariu mare: falsifica-ti CV-ul

Autor: Ana Raduta Postat la 01 februarie 2011 109 afişări

O banca londoneza a cazut in aceasta capcana si in loc sa angajeze un specialist, a angajat un escroc, care i-a "castigat" cu un CV falsificat. A primit un post de conducere si un salariu de 165.000 de lire sterline pe an.

Britanicul de 49 de ani a dat o lovitura legendara celor de la Ahli United Bank, potrivit Daily Mail. Pe principiul "hotul neprins este negustor cinstit", Peter Gwinnell s-a prezentat la interviul pentru pozitia de director general adjunct al bancii cu un CV falsificat. Experienta trecuta in document a parut veridica pentru departamentul de resurse umane, care nu s-a mai obosit sa verifice istoricul profesional al candidatului si l-a angajat pe un salariu considerabil - 165.000 de lire sterline pe an. O contributie importanta a avut si head-hunterul care i-a propus candidatura si care a garantat in alb pentru profesionalismul lui Gwinnell.

In CV-ul lui Gwinnell erau punctate, printre altele, pregatire academica la Oxford si Harvard, dar si o experienta profesionala de 20 de ani la JP Morgan. Candidatul si-a jucat perfect rolul de bancher la interviu, astfel incat postul i-a fost oferit din prima. Mai mult, i-au fost acordate responsabilitati extrem de importante inca de la inceput - nu o data a fost trimis in Orientul Mijlociu pentru a purta negocieri cu clientii foarte bogati.

Abia la o luna dupa angajare adevarul a iesit la iveala, atunci cand au fost facute verificari suplimentare de catre reprezentantii bancii. Nu numai ca Gwinnell nu avea experienta declarata, dar era un escroc care savarsise o pedeapsa de sase luni in inchisoare, in decursul anilor '90. Acum a primit o noua sentinta - 50 de saptamani in inchisoare, 100 de ore de munca in folosul comunitatii, 18 luni sub supravegherea unui ofiter de politie, obligatia de a urma un tratament psihiatric pentru depresia de care sufera si interdictia de a aplica pentru un nou loc de munca, fara ca instanta sa verifice in prealabil CV-ul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salariu,
CV,
pont
/actualitate/pont-pentru-un-salariu-mare-falsifica-ti-cv-ul-7939342
7939342
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.