Polonia va majora temporar TVA la 23%, din 2011

Postat la 31 iulie 2010 16 afişări

Polonia va majora din 2011 taxa pe valoarea adăugată (TVA) cu un punct procentual, la 23%, pe o perioadă de trei ani, şi va reduce cheltuielile, dar nu va lua măsuri radicale pentru a ţine sub control finanţele publice, a declarat vineri premierul Donald Tusk, citat de Reuters.

Autorităţile poloneze au prezentat un program economic pe termen lung potrivit căruia guvernul va amâna cu un an reducerea deficitului bugetar sub plafonul de 3% acceptat în Uniunea Europeană, până în 2013.

În schimb, necesarul de împrumut va scădea ca urmare a vânzării unor active de stat în valoare de 18 miliarde de dolari.

"Am decis că avem nevoie de timp, dar Polonia nu are nevoie de măsuri radicale. Din fericire, nu avem nevoie de măsuri de tipul celor din Ungaria şi Grecia, dar acţionăm pentru a consolida finanţele publice", a declarat Tusk după şedinţa de guvern în care a fost discutat programul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Polonia,
majorare,
TVA,
reducere,
cheltuieli
/actualitate/polonia-va-majora-temporar-tva-la-23-din-2011-6747878
6747878
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.