Un referendum. Sau mai multe

Postat la 06 noiembrie 2007 1 afişăre

Presedintele Traian Basescu a ridicat perdeaua saptamana trecuta despre scenariul pe care l-a pregatit pentru infruntarile electorale de anul viitor: multe referendumuri pe teme diverse.

Presedintele Traian Basescu a ridicat perdeaua saptamana trecuta despre scenariul pe care l-a pregatit pentru infruntarile electorale de anul viitor: multe referendumuri pe teme diverse.

Basescu le-a transmis celor care i-au contestat oportunitatea referendumului pentru varianta proprie de vot uninominal ca nu va renunta, chiar daca pe 25 noiembrie (data referendumului) nu se vor intruni voturile necesare pentru validarea scrutinului. Din acest motiv, nici legea privind varianta de vot uninominal dezbatuta de Parlament nu va fi promulgata, Basescu anuntand ca va amana semnatura sa oficiala pana dupa 25 noiembrie. Mai mult, presedintele a anuntat ca daca va fi nevoie, va convoca din nou un referendum pe exact aceeasi tema, nemultumit fiind de piedicile pe care i le pune Guvernul, care a refuzat sa organizeze alegerile europene si referendumul in aceleasi sectii de votare.

Anuntarea strategiei electorale pentru 2008, pe care presedintele si-a insusit-o („am inteles ca lansarea referendumului constituie un sprijin pentru partidele care ma sustin“), a fost criticata de intreaga clasa politica, cu exceptia PD si PLD. Parlamentul poate totusi cenzura strategia electorala a lui Basescu, amanand sine die emiterea unui aviz (consultativ, dar necesar) fata de intentia presedintelui de a convoca un referendum.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Basescu,
referendum
/actualitate/politic/un-referendum-sau-mai-multe-1027105
1027105
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.