Senatul a adoptat obligativitatea controlului psihiatric pentru parlamentari, ministri si presedinte

Postat la 10 mai 2011 15 afişări

Candidatii la parlamentare, locale si prezidentiale ar putea fi obligati sa prezinte adeverinte medicale din care sa rezulte ca nu au afectiuni cronice psihice si psihiatrice si, de asemenea, sa fie supusi anual, odata alesi, unui control psihihologic si psihiatric.

Senatul a adoptat tacit, in acest sens, o propunerea legislativa privind examinarea psihologica si psihiatrica a celor caree candideaza pentru functii de demnitate publica, in administratia locala, care ocupa posturi publice inalte sau indeplinesc calitatea de secretar general, secretar de stat sau ministru. Aceeasi obligatie ar putea fi instituita si in cazul primarilor, presedintilor de consilii judetene si al presedintelui Romaniei, care vor fi obligati sa prezinte, la inscrierea in cursa electorala, adeverinte medicale din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta cu afectiuni cronice psihice, vizata de un medic psiholog si unul psihiatru. Initiatorii acestei initiative legislative sunt senatorii Liviu Campanu, Serioja Chivu, Cezar Magureanu si Vasile Nedelcu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
control,
parlamentari,
psihiatru
/actualitate/politic/senatul-a-adoptat-obligativitatea-controlului-psihiatric-pentru-parlamentari-ministri-si-presedinte-8253952
8253952
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.