Prima saptamana cu TVA majorata

Postat la 12 iulie 2010 7 afişări

Conform unui studiu al furnizorului de solutii de gestiune Soft Mentor, peste 68% dintre comercianti au declarat ca majoreaza preturile si doar 31,71% ca le mentin nemodificate in urma cresterii TVA la 24%.

In plus, 78% dintre comerciantii care nu au scumpit la 1 iulie vor sa le majoreze cand vor primi marfa mai scumpa de la furnizori. In privinta procentului de scumpire insa, teama dovedita cel putin de marile lanturi comerciale de a afisa cresteri si preocuparea de a mentine aceeasi TVA, de pilda, la produsele marca proprie pare sa confirme ceea ce spunea vinerea trecuta Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, ca inflatia rezultata din majorarea TVA va fi mai mica decat cea estimabila aritmetic, intrucat puterea de cumparare si apetitul pentru consum sunt deja suficient de reduse pentru a mai suporta scumpiri "traditionale", mai mari chiar decat marirea TVA.

Prognoza actuala a BNR pentru inflatia de la sfarsitul lui 2010 este de 8%, insa sunt bancheri care considera ca va fi chiar mai redusa. "Estimam o situare a inflatiei in zona 6,20-6,50%", a declarat pentru BUSINESS Magazin Luminita Runcan, directorul executiv al trezoreriei Bancii Transilvania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tva,
scumpiri,
reduceri,
Soft Mentor,
/actualitate/politic/prima-saptamana-cu-tva-majorata-6531080
6531080
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.