Premierul japonez si-a anuntat demisia

Postat la 02 iunie 2010 43 afişări

Premierul japonez de centru-stanga, Yukio Hatoyama, si-a anuntat demisia miercuri, dupa noua luni de la sosirea la putere, din cauza modului dezastruos in care a gestionat mutarea unei baze americane si unui nivel foarte mic de popularitate.

Este vorba despre al patrulea premier care isi intrerupe mandatul in mai putin de patru ani, in Japonia.

Actualul vicepremier si ministru al Finantelor, Naoto Kan, in varsta de 63 de ani, pare cel mai bine plasat pentru a-i lua locul, probabil chiar de vineri, potrivit presei.

Rezistand timp de patru zile unei presiuni tot mai puternice, alimentata de sondaje defavorabile, Hatoyama, in varsta de 63 de ani, a acceptat sa demisioneze cu doar cateva saptamani inainte de alegerile senatoriale, stabilite la 11 iulie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politica,
Japonia,
premier,
Yukio Hatoyama
/actualitate/politic/premierul-japonez-si-a-anuntat-demisia-6246514
6246514
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.