PDL vrea sa schimbe Constitutia inainte de 2012, USL vrea s-o schimbe dupa alegeri

Autor: Mihai Mitrica Postat la 04 iunie 2011 12 afişări

Proiectul de modificare a Constitutiei propus de presedintele Traian Basescu a fost intampinat cu persiflari de catre opozitie, care se bazeaza pe lipsa unei majoritati parlamentare de doua treimi care sa asigure adoptarea legii.

Desi schimbarile pe care le propune presedintia opereaza pentru viitor, deci nu pentru principalul inamic politic al USL din acest moment, reprezentantii Uniunii s-au intrecut sa anunte ca nu comenteaza un proiect fara sanse, intrucat au in plan sa lanseze propria varianta de reforma constitutionala, dupa urmatoarele alegeri.

Disputa se anunta de uzura, mai ales ca presedintele si-a anuntat obiectivul ca pana vara viitoare acest proiect sa ajunga sa fie supus referendumului popular, ceea ce presupune obligatroiu aprobarea lui prealabila in Parlament. Pe marginea discutiilor au aparut si primele ipoteze fanteziste, intre care s-a remarcat varianta ca presedintele Basescu sa isi sacrifice ultimii doi ani de mandat pentru a trece prin parlament varianta sa de Constitutie, solutie rapid dezmintita de anturajul Cotroceniului.

De notat avertismentul transmis de presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, care a avertizat ironic ca de la acest proiect s-ar putea porni o noua actiune de suspendare a lui Traian Basescu, intrucat si-ar fi depasit atributiile, alterand in punctele esentiale proiectul de revizuire primit de la Guvern. Desi ironia era indreptata spre colegul sau din USL, Dan Voiculescu, n-ar fi exclus ca mesajul lui Nastase sa fie inteles chiar ad literam de unele spirite mai zeloase ale opozitiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
constitutie,
Basescu,
opozitie,
parlament,
USL,
alegeri
/actualitate/politic/pdl-vrea-sa-schimbe-constitutia-inainte-de-2012-usl-vrea-s-o-schimbe-dupa-alegeri-8313508
8313508
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.