Opozitia de stanga si opozitia de dreapta bat palma. Primul test: alegerile din 2012

Postat la 05 februarie 2011 14 afişări

In ciuda avertismentelor publice venite de la vechi militanti si lideri ai PNL, presedintele partidului, Crin Antonescu, a parafat ultimele detalii ale Aliantei cu PSD, sub forma unei Uniuni Social-Liberale, inregistrata juridic sub acest nume.

Semnarea protocolului de constituire a uniunii a avut loc sambata, implicandu-i pe cei trei lideri ai partidelor participante - Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin. Dintre ei, Antonescu a fost singurul care si-a asumat responsabilitatea in cazul unui viitor esec, anuntand ca isi va da demisia daca formatiunea nou-creata nu va castiga scrutinul local din 2012, la care vor fi prezentati primii candidati comuni. Conform protocolului, PSD si alianta PSD-PNL vor prezenta un numar egal de candidati la alegerile parlamentare, in timp ce la alegerile locale PSD va avea dreptul la un om in plus la candidaturile pentru presedintia consiliilor judetene.

Principala reduta ce urmeaza a fi asaltata anul viitor de noua alianta este Primaria Generala a Bucurestiului, detinuta in acest moment de fostul lider PSD Sorin Oprescu si pe care viitoarea Uniune l-ar putea sustine pentru recastigarea unui nou mandat. Conform unui sondaj CCSB, comandat de Asociatia Pro Democratia si dat publicitatii in ianuarie, 65% dintre bucuresteni nu sunt de acord cu desfiintarea sectoarelor Capitalei si centralizarea administrativa, ceea ce poate fi o indicatie privind sansele PDL, cel ce a propus aceasta initiativa, de a-l da jos pe Oprescu de la Primaria Capitalei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/opozitia-de-stanga-si-opozitia-de-dreapta-bat-palma-primul-test-alegerile-din-2012-7954473
7954473
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.