La motiune, stimabile!

Postat la 17 mai 2010 7 afişări

Presedintele PSD Victor Ponta a dovedit ca poate intruni asentimentul colegilor din conducerea partidului cand isi promoveaza viziunea despre viitorul imediat si pe termen mediu al partidului.

Intruniti in Comitetul Executiv Central al PSD, liderii social-democrati au adoptat in unanimitate propunerile lui Ponta de a ataca Guvernul cu o motiune de cenzura si de a intra la guvernare doar dupa urmatoarea runda de alegeri generale, fie ele la termen sau anticipate. Daca despre a doua propunere discutiile sunt cel putin premature, motiunea de cenzura a PSD s-ar putea sa intampine unele probleme la votul din Parlament, dupa ce social-democratii s-au aratat destul de inflexibili fata de potentialii aliati liberali cu privire la cota diferentiata de impozitare pe care o propun ca masura anticriza.

Data initial anuntata de PSD pentru depunerea motiunii era 17 mai, cand "se comemoreaza patru luni, trei saptamani si doua zile" (apud senatoarea Lia Olguta Vasilescu) de la investirea actualului cabinet. Motiunea de cenzura ar putea insa astepta decizia liderilor democrat-liberali in ce priveste modalitatea prin care vor trece prin Parlament masurile anticriza anuntate; daca se va alege varianta asumarii raspunderii (preferata de prim-vicepresedintele Videanu si de secretarul general Blaga), atunci PSD ar fi obligat sa astepte acest moment, pentru a-si maximiza capitalul politic obtinut de obicei din depunerea unei motiuni de cenzura.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
victor ponta,
psd,
/actualitate/politic/la-motiune-stimabile-6120775
6120775
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.