Ipocrizie sau incompetenta? Boc, nemultumit de ritmul de absorbtie a fondurilor UE

Postat la 13 iulie 2010 12 afişări

Premierul Boc a declarat ca este nemultumit de nivelul scazut al platilor efective realizate pentru programe finantate din fonduri UE raportat la totalul proiectelor depuse si a apreciat ca, in acest ritm, Romania risca sa nu poata cheltui toti banii alocati pentru 2010 de catre Executivul comunitar.

Datele prezentate, marti, de seful Guvernului, la reuniunea comitetului interministerial pentru monitorizarea absorbtiei fondurilor comunitare, releva ca pana la data de 9 iulie 2010 au fost depuse 18.177 proiecte pentru fonduri UE, in valoare cumulata de 38,9 miliarde euro, dintre care au fost aprobate 4.421 proiecte de 9,4 miliarde euro. Din totalul acestora, contracte si decizii de finantare au fost semnate pentru 3.146 proiecte de 6,06 miliarde euro, dar totalul platilor efective s-a ridicat la doar 882 milioane euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
Boc,
absorbtie,
fonduri,
UE,
finantare
/actualitate/politic/ipocrizie-sau-incompetenta-boc-nemultumit-de-ritmul-de-absorbtie-a-fondurilor-ue-6549723
6549723
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.