Infierat ca aliat al "teleopozitiei", Blaga e contestat si de reformistii din PDL

Autor: Mihai Mitrica Postat la 07 mai 2011 7 afişări

Faptul ca Vasile Blaga a ramas cu sansa a doua inainte de Conventia Nationala a PDL de la sfarsitul saptamanii viitoare a fost confirmat de echipa cu care s-a inscris in alegeri si din care lipsesc personalitati de calibru ale guvernarii.

Acestea din urma, impreuna cu doua treimi din tabara reformista - Sever Voinescu si Monica Macovei - au ales sa candideze pe listele lui Emil Boc si sa-l atace pe mai multe voci pe Blaga, considerat apropiat al opozitiei si al "teleopozitiei" din motivul ca acestea s-au abtinut aproape cu totul sa-l combata pana acum. Celalalt reformist de frunte, Cristian Preda, a ales sa-l sustina pe Toader Paleologu, al treilea candidat la presedintia partidului.

In plus, o victorie a lui Blaga e prezentata de tabara Boc drept o premisa sigura a declansarii unor excese populiste ce ar ruina masurile luate de actualul guvern si ar fi perfect compatibile cu politicile pe care echipa din jurul actualului premier considera ca le-ar aplica Uniunea Social-Liberala daca ar ajunge la putere.

La fel ca si in urma cu un deceniu, cand Traian Basescu i-a furat fotoliul de lider lui Petre Roman tot in urma unui congres din care pleca cu sansa a doua, si lui Vasile Blaga este posibil sa-i fie favorabil votul secret al celor 1.400 de delegati, in conditiile in care candidatura lui Toader Paleologu il avantajeaza, cel putin teoretic.

In ipoteza in care votul pentru Blaga nu va fi suficient pentru a-l propulsa intr-o functie de conducere in partid, s-ar putea sa asistam la retragerea celei mai grele piese din artileria PDL pe o linie moarta, fara o functie oficiala, situatie cu care veteranul bataliilor electorale democrat-liberale din ultimii 11 ani e de asteptat sa nu se impace prea usor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
PDL,
alegeri,
Blaga,
Boc,
Macovei,
opozitie,
partid,
Paleologu,
Preda
/actualitate/politic/infierat-ca-aliat-al-teleopozitiei-blaga-e-contestat-si-de-reformistii-din-pdl-8243565
8243565
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.