Guvernul Boc se joaca de-a „Pretul corect”. Cine a raspuns ca un WC costa un miliard

Postat la 03 mai 2010 16 afişări

In timp ce premierul Boc le-a cerut ministrilor sa stabileasca "standarde de cost" pentru fiecare domeniu in parte, institutiile publice cumpara, pe criza, WC-uri cu 1 miliard lei bucata sau storcatoare de fructe cu 237.000 lei.

Un WC de un miliard de lei (circa 238.000 euro), un storcator de fructe de peste 56.000 de euro, reabilitari termice la preturi umflate de 10 ori. Sunt doar cateva exemple de achizitii facute de autoritati ale statului in anul de criza 2009, acelasi an in care ele au lansat, cel putin pe hartie, marea ofensiva a identificarii pretului corect pe care statul isi permite sa-l plateasca pentru a oferi romanilor servicii de calitate. Gasirea, aprobarea si implementarea asa-numitelor "standarde de calitate si de cost" s-a dovedit o sarcina dificila pentru o parte din ministere, fapt ce a incurajat specula in unele institutii publice, dupa cum recunoaste chiar sefa Autoritatii Nationale de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP), Cristina Traila: "Niciuna dintre autoritatile contractante nu respecta 100% legea achizitiilor publice".

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
Boc,
masuri,
Guvern,
standarde,
cost,
achizitii
/actualitate/politic/guvernul-boc-se-joaca-de-a-pretul-corect-cine-a-raspuns-ca-un-wc-costa-un-miliard-6083179
6083179
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.