Geoana a sesizat Avocatul Poporului in legatura cu majorarea TVA

Postat la 03 iulie 2010 13 afişări

Presedintele Senatului Mircea Geoana a anuntat vineri ca a sesizat Avocatul Poporului in legatura cu "neconstitutionalitatea" Ordonantei de Urgenta care prevede majorarea TVA, sustinand ca autoritatile executive au actionat cu putere discretionara, incalcand principiul legalitatii.

"Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a inaintat Avocatului Poporului o sesizare cu privire la neconstitutionalitatea Ordonanţei de Urgenta a Guvernului care prevede majorarea TVA. Mircea Geoana critica puterea discretionara cu care au actionat autoritatile executive, incalcand principiul legalitatii", conform unui comunicat de presa.

In sesizarea formulata, presedintele Senatului apreciaza ca este evident faptul ca OUG 58/2010 nu indeplineste exigentele impuse de dispozitiile Codului Fiscal, aducand atingere caracterului predictibil al actelor normative, in conditiile in care Codul Fiscal stipuleaza ca "prezentul cod se modifica si se completeaza numai prin lege, promovata, de regula, cu 6 luni nainte de data intrarii in vigoare a acesteia".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/geoana-a-sesizat-avocatul-poporului-in-legatura-cu-majorarea-tva-6485340
6485340
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.