Funeriu taie normele din universitati si scoate pensionarii de la catedre

Postat la 11 februarie 2011 18 afişări

Primele masuri pe care Ministerul Educatiei le ia in baza noii legi a invatamantului vizeaza diminuarea veniturilor din facultati. Printr-un ordin redactat in mare secret, ministrul Daniel Funeriu le interzice profesorilor ca, incepand din semestrul al II-lea, sa-si rezerve mai mult de o norma si ii trimite pe pensionari la plata cu ora.

"Reforma" in Educatie demareaza cu taierea veniturilor din facultati. Primul ordin semnat de catre ministrul Daniel Funeriu in baza noii legi a invatamantului le interzice profesorilor din universitati sa acopere mai mult de o norma, restrangandu-le totodata dreptul de a efectua suplimentar cursuri in regim de plata cu ora. Practic, Ministerul Educatiei stabileste ca prevederea din lege conform careia cadrele didactice au la dispozitie o norma la care se poate adauga inca o norma in regim de plata cu ora va intra in vigoare de saptamana viitoare, fapt ce a luat pe nepregatite universitatile. Cu atat mai mult cu cat unele dintre acestea vor trebui sa apeleze la masuri intermediare pentru a respecta noul cadru legal.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
educatie,
Funeriu,
scoala,
cursuri,
reforma
/actualitate/politic/funeriu-taie-normele-din-universitati-si-scoate-pensionarii-de-la-catedre-7974994
7974994
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.