Funeriu reformeaza reformele din invatamant: liceu cu trei clase si scoala cu patru ore pe zi

Postat la 11 martie 2010 15 afişări

Incepand cu anul viitor, liceenii vor da examen scris la bac doar la romana si la matematica sau istorie. Gimnaziul va cuprinde si clasa a IX-a, iar elevii vor avea portofoliu la fiecare disciplina.

Un nou tip de bacalaureat, ce va consta din doar doua probe scrise, un nou mod de admitere la liceu si cel mult patru ore pe zi de cursuri pentru elevii din scoala primara. Acestea sunt principalele noutati aduse de noua lege a invatamantului, confirmate de Ministerul Educatiei si prezentate in exclusivitate de Gandul. Prin proiectul de lege ce va fi prezentat in guvern saptamana viitoare, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, modifica pentru a patra oara, in ultimii cinci ani, modalitatea de admitere la liceu, dorind ca toti elevii de gimnaziu sa treaca printr-o testare in domeniul stiintelor, un examen la limba romana, precum si printr-o proba practica de utilizare a calculatorului. Planul lui Funeriu vine la doar sase luni dupa ce fosta sefa a invatamantului, Ecaterina Andronescu, a schimbat criteriul de admitere la liceu inlocuind tezele cu subiect unic (care au functionat pentru o perioada de doar patru ani) cu examene scrise la romana, matematica si istorie.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
invatamant,
educatie,
reforma,
plan,
Funeriu
/actualitate/politic/funeriu-reformeaza-reformele-din-invatamant-liceu-cu-trei-clase-si-scoala-cu-patru-ore-pe-zi-5735516
5735516
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.