Dupa Germania si Franta, si Olanda respinge intrarea Romaniei in spatiul Schengen

Postat la 13 februarie 2011 32 afişări

Olanda a devenit oficial membra a grupului de tari UE care se opun aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, chiar in saptamana cand la Bucuresti autoritatile incercau sa demonstreze eficienta luptei anticoruptie in cazul vamesilor si al politistilor de frontiera.

Dupa ministrul olandez al Afacerilor Europene, Ben Knapen, cele doua tari nu pot adera "in acest stadiu" la spatiul vamal comun. De data aceasta, declaratia n-a mai scandalizat atat de tare spiritele la Bucuresti, avand in vedere proaspatul scandal legat de arestarile a zeci de vamesi si politisti.

In acelasi timp, Comisia Europeana a amanat publicarea rapoartelor de monitorizare pe justitie in cazul celor doua tari, desi documentele erau asteptate la sfarsitul saptamanii trecute. Purtatorul de cuvant al Comisiei a fost evaziv in privinta motivatiei, dar merita amintit ca problema justitiei a fost invocata de Franta ca justificare pentru respingerea aderarii Romaniei la Schengen.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politica,
Schengen,
UE,
Olanda,
Ben Knapen,
coruptie,
vama,
arestari
/actualitate/politic/dupa-germania-si-franta-si-olanda-respinge-intrarea-romaniei-in-spatiul-schengen-7978994
7978994
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.